Sagledavanje potreba OŠ „Bašigovci“

Menprom

Povodom rekonstrukcije objekta centralne škole „Bašigovci“ danas su ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović i poslanik u Skupštini TK Šekib Umihanić posjetili ovu obrazovnu instituciju na području grada Živinice.

Reha Centar

Prema riječima ministra Omerovića intencija resornog ministarstva je da obezbijedi jednake uslove za odgojno obrazovni proces na području cijelog kantona.

„To uključuje i manja i veća mjesta kao i mjesta koja se nalaze i u urbanom i u ruralnom dijelu kantona. Vlada TK je uložila oko 330 000 KM u sanaciju određenih dijelova ove škole kao što su krov, sanaciju podova i toplinsku izolaciju. Ove godine se javila potreba za investiranjem u namještaj i mi smo odobrili 40.000 KM za novi namještaj. Ovaj postupak je u toku a uložićemo i 6000 KM za novi školski poligon kako bi učenici imali adekvatne uslove za rad“, kazao je resorni ministar.

Povod za današnju posjetu je sagledavanje potreba ove obrazovne ustanove, rekao je poslanik Umihanić ovom prilikom, ističući da je sljedeći korak informatizacija škole a ono što je upečatljivo odmah na ulazu u školu je  dio za razvrstavanje otpada u čemu je primjetna težnja ka razvijanju ekološke svijesti kod učenika. 

Osnovna škola „Bašigovci“ sagrađena je sedamdesetih godina a dograđena deceniju poslije.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara