Sačinjeno 11 prekršajnih naloga nesavjesnim privrednim subjektima zbog poskupljenja proizvoda

Rental Travel

Iz nadležnosti Federalne uprave za inspekcijske poslove, on je na pres-konferenciji govorio i o kontroli cijena na tržištu čiji je cilj da ostanu na nivou zatečenom 5. marta, prema odluci Federalne vlade.U toku današnjeg dana je sačinjeno 11 prekršajnih naloga te vrste nesavjesnim privrednim subjektima, ukupno ‘teških’ 18.000 KM.

Rental Travel

– Dosad je izvršeno 140 inspekcijskih nadzora u kojima je utvrđeno kršenje odluke Vlade FBiH, sa finansijskim teretom od 219.350 KM – dodao je Ajdinović te pohvalio 149 privrednih subjekata koji nisu podizali cijene bez obzira na nabavne iznose. Ajdinović je za sutra najavio sigurnosno-epidemiološku operaciju jer se u večernjim satima, avionskim letom iz Štokholma, očekuje dolazak u Bosnu i Hercegovinu 54 državljanina BiH čije je trenutno prebivalište u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Za njih su po dolasku predviđene karantinske mjere u objektu Studentskog centra u sarajevskom kvartu Bjelave. Od tih putnika, sedam ili osam bit će karantinski zbrinuto u Republici Srpskoj, gdje je njihovo prebivalište, u Lukavici ili nekom drugom centru, zbog čega traju intezivni kontakti s policijom tog entiteta.

– Sve pripreme za ovaj događaj su obavljene – rekao je  Ajdinović.

aktuelno.ba/FENA

Komentari

Komentara