Rudnik soli Tuzla kreće u velike investicije iz vlastitih izvora VIDEO

Menprom

Pandemija koronavirusa je ozbiljno ugrozila svjetsku ekonomiju a danas se samo rijetke kompanije mogu pohvaliti podatkom da su s uspjehom okončale 2020. godinu.

Menprom

Rudnik soli Tuzla je u prošloj godini imao manje planiranih prihoda za oko 50% sli su i pored toga na kraju godine ostvarili dobit oko 800 000 maraka.

“Kao i sve svjetske ekonomije pandemija koronavirusa je pogodila i Rudnik soli ali smo i pored toga uspjeli godinu završiti sa pozitivnim bilansom. Ono što je najvažnije jeste da nas u tekućoj 2021. godini očekuju značajne investicije i radovi na čak osam novih eksplatacionih bušotina”- kazao je VD direktora Rudnika soli Tuzla Aziz Čačković.

On je još dodao kako će vrijednost ukupnih investicija u Rudnik soli Tuzla u tekućoj godini iznositi oko osam miliona maraka.

“Imamo obezbijeđena sredstva za investicije iz vlastitih akumuliranih sredstava. Tenderske procedure su završene i očekujemo početak radova na pokretanju novih bušotina koje će dugoročno obezbijediti isporuku slanice za naše kupce među kojima se posebno izdvajaju Fabrika soli Tuzla, JKP Panonika te Fabrika sode u Lukavcu. Eksploatacija slanice dakle dugoročno neće biti upitna”- dodao je Čačković.

Zbog čestih smjena vlasti, stranačkih nesuglasica ali i smjena upravljačkih struktura i direktora, o čemu smo ranije pisali, Rudnik soli Tuzla je četiri posljednje godine imao novac na računu predviđen za investicije ali do investiranja nije došlo jer se po običaju čekao novi direktor i nova upravljačka struktura iz nove stranke koalicije na vlasti.

Naša realnost koja traje.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara