Ricmond Park Međunarodna osnovna škola organizovala takmičenje u stonom tenisu

Oko 60 učenika je u subotu, 14.12.2019. godine učestvovalo na takmičenju u stonom tenisu, u organizaciji Richmond Park Međunarodne osnovne škole u Tuzli i  Sportskog saveza grada Tuzla.

Takmičenje je otvorio direktor Richmond Park Međunarodne škole Tuzla gospodin Sadmir Delić a sve upute za  tok takmičenja  Rusmir Jašarević, profesor  u RP Međunarodnoj śkoli.

Pravo učešća imali su svi učenici osnovnih škola sa područja TK, a njih 60 se odazvalo iz Tuzle, Lukavca, Srebrenika, Doboj-Istoka, Gračanice i Gradačca. Najboljim takmičarima su uručene novčane nagrade, kao i priznanja u vidu diploma koje su uručile profesorice iz JU OŠ “Novi Grad” i   JU OŠ “Sjenjak” iz Tuzle, Vesna Zahirović  i Jasmina Fočak.

U muškoj kategoriji prvo mjesto je pripalo Kerimu Fazlić, iz JU OŠ “Pazar” iz Tuzle, drugo je osvojio učenik Tarik Faković iz JU OŠ “Sjenjak” iz Tuzle a treću nagradu je osvojio Emir Hadžić  iz JU OŠ “Pazar” iz Tuzle.

U kategoriji učenica prvo mjesto osvojila je Ajla Smajilbašić iz JU OŠ “Miladije” iz Tuzle, drugo Šejla Zlatanović  iz JU OŠ “Novi Grad” iz Tuzle i treće mjesto je također osvojila učenica iz JU OŠ “ Novi Grad” Medina Zlatanović.

Bila je ovo ujedno i prilika da se na jednom mjestu okupe učenici iz svih krajeva kantona kako bi u jednoj lijepoj sportskoj i ugodnoj atmosferi proveli prvi dan vikenda.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara