Realizacija projekta energijske efikasnosti

Rental Travel

Na danas održanoj sjednici Vlada je dala saglasnost na Program raspodjele sredstava energetske obnove javnih objekata UNDP BiH. Ovim dokumentom utvrđena je struktura prihoda koji pripadaju Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice, rashodi, način raspodjele sredstava, obaveze korisnika namjenskih sredstava i nadzor nad trošenjem sredstava po sporazumu sa UNDP-om za 2020. godinu. Podsjećamo radi se o udruživanju sredstava Vlade Tuzlanskog kantona i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) s ciljem finansiranja projekata energijske efikasnosti.

Reha Centar

Realizacija današnjeg Programa bit će izvršena u skladu sa nedavno potpisanim Sporazumom o finansiranju između UNDP-a i Vlade Tuzlanskog kantona, odnosno Ministarstvo će, za finansiranje projekata energijske efikasnosti javnih objekata,odobriti finansijska sredstava UNDP-u, te odabrati projekte koji će se realizirati, a postupak nabavke za izbor izvođača će sprovesti UNDP.

Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju ovog projekta iznose 2,2 miliona KM, od čega je Vlada Tuzlanskog kantona osigurala 2 miliona KM, a UNDP 200.000 KM.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara