Radni sastanak ministra Muratovića sa članovima Upravnog odbora Univerziteta u Tuzli

Spread the love
Menprom

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta mr.sc. Zlatan Muratović, jučer je u Ministarstvu održao radni sastanak sa članovima Upravnog odbora Univerziteta u Tuzli iz reda osnivača. Sastanak je bio fokusiran na podizanje nivoa kvaliteta rada Univerziteta u Tuzli u miljeu visokoškolskog obrazovanja, kako Univerzitet plasirati na viši nivo na rang listama univerziteta.

Reha Centar

Također, predsjednik Upravnog odbora akademik Enver Zerem obavijestio je ministra Muratovića da će danas održati sjednicu na kojoj će prisustvovati dekani fakulteta, kako bi izdefinisali način kako doći do boljeg kvaliteta rada Univerziteta u Tuzli. Prijedlog je da se na svakom fakultetu formira tijelo koje će raditi na podizanju kvalitete rada Univerziteta u Tuzli.  Na sastanku je istaknuta i važnost razdvajanja akademske funkcije od direktorske, te da se ide ka tome  iznalaženjem rješenja u novom Zakonu o visokom obrazovanja, koji je u proceduri izrade.

Ministar Muratović istakao je da podržava svaki vid unapređenja kvalitete obrazovanja i rada Univerziteta u Tuzli:  “Podizanje kvaliteta na javnom univerzitetu, Ministarstvo podupire i svakako želimo da Univerzitet u Tuzli bude visoko plasiran na rang listama, da bude bolji, da našim studentima, stvorimo što bolji ambijent i klimu – za učenje, za sticanje znanja, za zdravu konkurenciju, za mobilnost i internacionalizaciju.”

aktuelno.ba

Komentari

Komentara