Pušteni u promet novi kilometri rekonstruisanih regionalnih putnih pravaca

Spread the love
Rental Travel

U prisustvu brojnih mještana delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem svečano je danas pustila u promet rekonstruisanu dionicu regionalnog puta R-460 Gračanica-Bukva-Doborovci-Srnice na području općine Gradačac. JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona je za rekonstrukciju ove 500 metara duge dionice izdvojila oko 330.000 KM.

Reha Centar

otvorenje-reg-puta-02-09-11-2016_800x535

„Mi smo na početku ove građevinske sezone najavili da će Tuzlanski kanton, kada je u pitanju mreža regionalnih puteva, biti jedno veliko gradilište. Otvaranja brojnih rekonstruisanih dionica regionalnih puteva, kojima svjedočimo ovih dana, to i potvrđuju. Ovaj putni pravac je veoma važan za spajanje Gradačca i Gračanice, i mi već možemo najaviti da smo i u narednoj godini planirali nastavak rekonstrukcije ove regionalne ceste“, rekao je premijer Gutić i akcentirao da Vlada i Direkcija provode reviziju mreže regionalnih putnih pravaca.

„Revizijom želimo one putne pravce koji ne vode nigdje i nikamo, izuzev do nekih privatnih posjeda i sl., a koje je do sada održavala naša Direkcija regionalnih cesta, vratiti na nivo lokalnih cesta i time osloboditi dio novčanih sredstava, te ga usmjeriti u rekonstrukciju i održavanje regionalnih putnih pravaca koji povezuju centre u Tuzlanskom kantonu“ rekao je premijer Gutić ističući da je kvalitetna putna komunikacija između općina u Tuzlanskom kantonu glavni preduslov za brži, kvalitetniji i sigurniji promet roba i usluga, a time i generalno razvoj privrede našeg kraja.

Osim premijera Gutića i direktora Direkcije Agana Delibajrića, današnjoj svečanosti prisustvovali su ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, ministar finansija TK Jakub Suljkanović, ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić.

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara