Prva ministrica Škotske Nicola Sturgeon u posjeti Srebrenici

Spread the love
Menprom

Prva ministrica Škotske Nicola Sturgeon u pratnji ambasadora Velike Britanije u BiH Edwarda Fergusona danas je  posjetila Srebrenicu. Ona se sastala sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem sa kojim je razgovarala o aktuelnoj situaciji u ovom gradu.

Reha Centar

 Nakon sastanka prva ministrica Škotske Nicola Sturgeon je rekla:

 “Imala sam veoma ugodan sastanak sa načelnikom Durakovićem koji mi je poželio toplu dobrodošlicu u svoj rodni grad. Čast mi je što sam mogla posjetiti Srebrenicu i odati počast onima koji su izgubili živote ovdje – i pokazati da i dvadesetjednu godinu poslije, oni su i dalje veoma u mislima i srcima stanovnika Škotske. U našem svijetu ne bi trebalo biti mjesta ni za jedan oblik mržnje ili netolerancije zasnovane na rasi, porijeklu ili vjeri. Moramo osigurati da se sjećamo prošlosti ali da radimo zajedno na eliminisanju straha i nepovjerenja i povećanju uzajamnog razumijevanja i poštivanja kako bi izgradili svjetliju budućnost za našu djecu.”

 Prilikom boravka u Srebrenici prva ministrica Škotske obišla je Memorijalni centar Potočari i susrela se sa Majkama Srebrenice.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: