Promocija zbirke pjesama „1001 sevdalinka i pjesme za sva vremena“

Spread the love
Rental Travel

U okviru obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine 25. novembra i 19. godišnjice JU Bosanskog kulturnog centra TK Tuzla održat će se promocija zbirke pjesama „1001 sevdalinka i pjesme za sva vremena“ (tekstovi pjesama sa notnim zapisom i melodijom), I i II dio, autora  profesora Šahbaza Jusufovića iz Tuzle i koncert sevdaha koji će biti održan u okviru promocije knjige.

Reha Centar

 Promocija i koncert će biti upriličeni u petak, 25. novembra 2016. godine u 18 sati u velikoj sali BKC – a Tuzla.

 O ovom izuzetnom djelu profesora Jusufovića na promociji će govoriti recenzenti: kompozitor Asim Horozić, književnik Nijaz Alispahić, izdavač i direktor BKC-a Tuzla Edis Bajić, kao i sam autor profesor Jusufović.

U koncertnom dijelu programa učestvuju: Nedžad Salković, Zekija Suman, Ferid Avdić, Ramiza Milkunić, Safet Dedajić, Murat Vrabac i narodni orkestar UKUD – a „Zvonko Cerić“ iz Tuzle pod umjetničkim rukovodstvom Hazima Jusufovića.

Namjera organizatora je dati ovoj promociji posebnu notu i ugođaj za sve posjetioce i predstavnike medija, sa bogatim muzičkim programom i uživanjem u neprolaznoj i svevremenoj sevdalinci.

Izdavač knjige i organizator promocije i koncerta je Bosanski kulturni centar Tuzla, a projekat su podržali Ministarstvo civilnih poslova BiH, Vlada Tuzlanskog kantona i Grad Tuzla.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara