Problemi zdravstvene zaštite u Općini Teočak

Menprom

O stanju u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na području općine Teočak  razgovarali su danas premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, ministar zdravstva Elvis Bektić, direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja TK Almira Hurić sa delegacijom Općine koju su činili Senija Bubić, načelnik Taib Muminović i Suad Mustajbašić.

Reha Centar

I pored višegodišnjih zahtjeva za specijalizacijom, ljekari uposleni u Javnoj ustanovi Dom zdravlja Teočak zbog nedostatka finansijskih sredstava ne mogu se stručno usavršavati. Posljedica svega je nezadovoljstvo pacijenata koji su prinuđeni rješenje tražiti u udaljenim domovima zdravlja na području TK.

Resorni ministar Bektić ukazao je na mogućnost konsultantskih usluga što bi premostilo problem a pacijenti bili pošteđeni putovanja do drugih domova zdravlja. Premijer Gutić je istaknuo da će Vlada Tuzlanskog kantona u narednom periodu pokušati pronaći mogućnost finansiranja specijalizacija za ljekare opšte medicine koji su već uposleni u teočanskom Domu zdravlja.

Nedostatak ljekara pojedinih specijalnosti poput pedijatrije i ginekologije, rečeno je ovom prilikom, bit će riješen u narednom periodu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara