Pripreme za utakmicu BiH – Rusija

Spread the love
Rental Travel

U prostorijama Bosanskog kulturnog centra u Tuzli danas je upriličen sastanak inicijativnog odbora za organizaciju košarkaškog susreta selekcija Bosne i Hercegovine i Rusije, koji će se u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. godine, 10. septembra održati u Tuzli. Osim premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatana Muratovića, člana Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Mirsada Đonlagića i sekretara Košarkaškog saveza BiH Dubravka Barbarića, današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici gradske uprave Grada Tuzla, te privrednih subjekata od koji se očekuje da u skladu sa svojim mogućnostima podrže organizaciju ovog, kako ga mnogi nazivaju sportskog događaja godine u Tuzli.

Reha Centar

„Tuzlanski kanton se već ranije pokazao kao dobar domaćin kada je u pitanju organizacija međunarodnih sportskih susreta i nama je čast i zadovoljstvo da ugostimo naše najbolje košarkaše. Vlada Tuzlanskog kantona preuzima na sebe da bude glavni pokrovitelj ove sportske manifestacije, jer ovo je prilika da svi mi, uz naše domaće privrednike, svako na svoj način, pokažemo kako se brani Bosna i Hercegovina“, rekao je premijer Gutić i dodao da prihvatanjem domaćinstva kantonalna Vlada potvrđuje svoje opredjeljenje da pruži podršku održavanju svih sportskih takmičenja koja imaju međunarodni karakter.

Osim Rusije, sa našom reprezentacijom u kvalifikacionoj grupi „C“ je još i Švedska, a na prvenstvo slijedeće godine plasirat će se pobjednici sedam grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije. Predstavnici KSBiH istakli su očekivanje da se naša reprezentacija uz dvije pobjede protiv Švedske i boljom koš razlikom protiv Rusije, direktno plasira na Eurobasket 2017, koji će biti održan u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

„Rusija ja svjetska košarkaška velesila, ali obzirom da je Tuzla grad košarke, i da je publika u Mejdanu poznata po dobroj atmosferi koju kreiraju, odlučili smo se da Tuzla bude domaćin ove utakmice. To će očekujemo biti dodatni poticaj, motiv i prednost našim košarkašima“  rekao je Đonlagić.

Sa današnjeg skupa poslana je poruka svim zainteresiranim privrednim subjektima da se uključe u organizaciju ove sportske priredbe, koja će, sasvim sigurno, otvoriti veliki marketinški prostor, kako na području BiH tako i na ruskom tržištu.

Odjeljenje za informisanje – aktuelno.ba

Komentari

Komentara