Premijer Tulumović razgovarao sa predstavnicima Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK

Menprom

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministrica zdravstva Dajana Čolić primili su danas delegaciju Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona i upoznali se sa detaljima rada ove organizacije.

Reha Centar

O pitanjima reprezentativnosti, kolektivnog ugovora za zaposlene u zdravstvu te odnosu sa Nezavisnim sindikatom zdravstva TK govorili su potpredsjednik Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH dr. Admir Suljić, doc.dr. Nermina Kravić i prof. dr. Goran Krdžalić.
Premijer Tulumović rekao je da daje podršku aktivnostima koje su usmjerene na stvaranje boljih uslova i odgovorajućem vrednovanju ljekarskog rada. Prema njegovim riječima, neophodno je zajedničkim djelovanjem resornog i Ministarstva finansija, Zavoda zdravstvenog osiguranja TK te Sindikata načiniti presjek potrebnih sredstava koja bi zahtijevale buduće promjene, a da se ne uruši postojeći sistem.
Predstavnici Strukovnog sindikata i ovom su prilikom naglasili da žele riješiti problem radno pravnog statusa doktora, odnosno da im se omogući reprezentativnost bez čega ne mogu potpisati kolektivni ugovor.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara