Premijer Gutić otvorio simpozij „Dani humane reprodukcije“

Spread the love
Menprom

U prostorijama novootvorenog Melain centra u Tuzli, danas je svečano započeo IV međunarodni simpozij „Dani humane reprodukcije“, koji organizira ginekološka poliklinika „Korak do života“ na čelu sa Dr Suadom Tinjić.

Reha Centar

„Obradovan sam činjenicom da je u Tuzli, u Tuzlanskom kantonu, ovaj simpozij okupio toliko uglednih stručnjaka, među kojima i Dr Asima Kurjaka, kako bi razgovarali o humanoj reprodukciji, temi čija je važnost već odavno prešla medicinske okvire. Također, ponosan sam što je jedna ovako značajna tema i ovako reprezentativan simpozij zvanično otvara kompleks Melain centra u Tuzli“, rekao je tokom svog obraćanja premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Dani humane reprodukcije 01 15 04 2016

Ovo okupljanje inicirano je kako bi se razmijenila iskustva i usvojila nova saznanja iz humane reprodukcije, oblasti koja iz godine u godinu sve više dobiva na značaju.

„Ovo je mali doprinos Poliklinike „Korak do života“ razvoju liječenja neplodnosti u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona. Uvjereni smo da medicinski stručnjaci zajedničkim radom i djelovanjem, razmjenom iskustava, te uzajamnom podrškom, mogu unaprijediti oblast liječenja neplodnosti i doprinijeti njenom razvoju“ riječi su Dr Tinjić.

Današnjoj svečanosti osim premijera Gutića, u ime kantonalnih institucija prisustvovali su ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić i direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja TK Almira Hurić.

Odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara