Premijer Bego Gutić upriličio sastanak predstavnicima NATO-a i Ministarstva sigurnosti BiH

Spread the love
Menprom

U toku su završne pripreme za održavanje NATO vježbe otklanjana posljedica katastrofa „Bosna i Hercegovina 2017“, koja će se od 25-29. septembra održati na području Tuzlanskog kantona. S tim u vezi premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić danas je upriličio sastanak sa predstavnicima NATO-a i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Reha Centar

„Pripreme za Vježbu idu pravim putem i očekujem da ćemo imati najbolju do sada održanu vježbu koju smo planirali u EADRCC-u. Zemlje članice NATO-a iskazale su veliki interes za učešće na ovoj vježbi, koja će, broju učesnika, biti najveća NATO vježba ovog tipa do sada. Imamo najave da će u Vježbi učestvovati oko 1.300 učesnika od čega će njih oko 500 biti učesnici iz 40-tak zemalja učesnica, a u vježbi će učestvovati 35 timova iz 18 zemalja. Sve ovo su dobri indikatori sa samu Vježbu“, rekao je ovom prilikom šef NATO-ovog euroatlantskog odjela za koordinaciju odgovora na katastrofe Claudiu Zoiras.

Premijer Gutić je izrazio zadovoljstvo što se sve aktivnosti odvijaju prema utvrđenom planu, te je istaknuo da je Vlada, kao domaćin, posvećena da Vježba protekne bez ijednog problema.

„Sama činjenica da ćemo biti domaćini do sada najveće NATO vježbe za nas nema cijenu. Ovo je državni projekat i Tuzlanski kanton će učiniti sve da on protekne u najboljem redu, jer ovo je velika prilika za promociju Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine“, rekao je premijer Gutić, te zaključio da je zadovoljan visokim stepenom realizacije planiranih zadataka.

„Za vrijeme trajanja vježbe pažnja svjetske javnosti biti usmjerena u ovom smjeru i Tuzlanski kanton, i ja lično, ćemo staviti sve naše resurse kako bi se realizirale i preostale pripreme, te Vježba uspješno provela“, zaključio je premijer Gutić.

aktuelno.ba / Vlada TK

Komentari

Komentara