Predramazanski doručak za medije: Top će najavljivati vrijeme iftara u Tuzli

Rental Travel

Tuzlanski Medžlis organizirao je ramazanski doručak u restoranu „Antalija“ za novinare tuzlanskih redakcija. Ramazanski doručak bio je izvrsna prilika da se predstavnici medija i MIZ Tuzla međusobno upoznaju i dugoročno planiraju uspješnu saradnju.

Reha Centar

Obraćajući se prisutnim novinarima glavni imam hafiz Ahmed ef. Huskanović iskazao je svoju zahvalnost predstavnicima medija što u svojim izdanjima i emisijama na najbolji način prezentiraju aktivnosti i projekte tuzlanskoga Medžlisa.

HAFIZ AHMED EF HUSKANOVIĆ

– Želim vam svako dobro na poslovnom i porodičnom planu. Smatram da ako se bolje upoznajemo, uvezujemo i slažemo i problema će biti manje. Za ovogodišnji ramazan planirali smo dosta aktivnosti. Hafiska mukabela za žene u Gazi Turali-begovoj džamiji jedna je posebna novost i osvježenje za Tuzlu – kazao je hafiz Huskanović.

Posebna radost za sve postače u Tuzli za ovogodišnji ramazan, prema riječima hafiza Huskanović, bit će top koji će najavljivati vrijeme iftara.

PREDRAMAZANSKI DORUČAK

– Top će nas vratiti u našu historiju i tradiciju. To nam je i bila želja. Privodimo kraju odabir lokacije gdje će top biti postavljen. Najvjerovatnije će biti postavljen na lokalitetu Ilinčice ili Kicelja – zaključio je hafiz Huskanović.

PREDRAMAZANSKI DORUČAK

Svim predstavnicima medija MIZ Tuzla poklonio je Ramazanske novine i vaktiju. Predstavnici medija nisu krili svoju zahvalnost i zadovoljstvo na vrijednome poklonu i uspješno organizovanom ramazanskom doručku.

Tekst : Džanan Ribić

Čestitku u povodu mubarek mjeseca ramazana uputili su predsjednik Izvršnog odbora MIZ Tuzla, Hasan-ef. Spahić i glavni imam MIZ Tuzla, hafiz Ahmed-ef. Huskanović u kojoj stoji:

“Milostivi Allah dao nam je bezgranično veliki broj blagodati. Najveća je vjera i spoznaja.

U srijedu, 17.juna nastupanjem akšam-namaza doći će nam najdraži gost, mjesec ramazan koji sa sobom donosi obilje koristi i ni’meta a nadamo se odnosi naše grijehe, mahane i poroke.

Posteći, suzdržavajući se od hrane, pića i svih drugih tjelesnih uživanja, svoju dušu osvježavamo i približavamo milosti Svevišnjeg. Upoznajemo teškoću gladi i žeđi ali i ljepotu moralnog uzdizanja i čvrstog karaktera. Spoznajemo da je postiti stomakom, iako za mnoge teško, dosta lakše nego postiti jezikom.

Moral (husnul-huluk) je najveći dar i najbolja lekcija ramazana.

Uz dovu Allahu Uzvišenom da dočekamo ramazan i da nas učini boljima poslije ramazana…”

RAMAZAN MUBAREK OLSUN!

Predsjednik Izvršnog odbora  Hasan ef. Spahić, prof. i glavni imam, hfz. Ahmed ef. Huskanović

aktuelno.ba

Komentari

Komentara