Potpisan Sporazum o kreditnoj liniji za finansiranje projekta izgradnje Bloka 7

Spread the love
Menprom

Na Samitu inicijative “16 +1”, danas je u Budimpešti potpisan je Sporazum o kreditnoj liniji za finansiranje projekta izgradnje Bloka 7 – 450 MW u TE Tuzla.

Reha Centar

Potpisivanju Sporazuma prisustvovalo je 16 premijera zemalja centralne i istočne Evrope i premijer Narodne Republike Kine.

Vrijednost Ugovora o izgradnji Bloka 7 je 722 miliona eura. Kineska EXIM bankaizgradnju Bloka 7 kreditirat će s iznosom 613 miliona eura, uz ranije dogovorene uslove koji podrazumijevaju trajanje kredita  20 godina s pet godina grace perioda.

Predstavnici JP Elektroprivreda BiH na Samitu su Bajazit Jašarević, generalni direktor, dr. Senad Salkić, izvršni direktor za kapitalne investicije, Muhamed Ražanica, izvršni direktor za ekonomske poslove, Edib Bašić, savjetnik generalnog direktora i Goran Milošević, sekretar Društva.

Za potpisani Sporazum o kreditnoj liniji za finansiranje projekta izgradnje Bloka 7 – 450 MW u TE Tuzla, potrebno je odobrenje Parlamenta Federacije BiH i Skupštine JP Elektroprivreda BiH.

JP Elektroprivreda BiH nastavit će intenzivne aktivnosti za dobivanje garancije Vlade Federacije BiH i upućivanje Sporazuma o kreditu u parlamentarnu proceduru.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara

Posted In: