Posjetom Bratuncu i Srebrenici obilježen “Dan sjećanja” na sve poginule i stradale u genocidu i agresiji na BiH (FOTO)

Spread the love
Menprom

U cilju očuvanja tradicije i odavanja dužnog poštovanja žrtvama genocida, čuvanja i njegovanja uspomena na najbolje sinove i kćeri BiH, u organizaciji Koordinacije boračkih saveza i udruženja Federacije BiH, te suorganizaciji Koordinacije boraca Tuzlanskog kantona, upriličena je posjeta branilaca BiH šehidskom mezarju Veljaci u Bratuncu, a nakon toga i Memorijalnom centru u Potočarima.

Reha Centar

FOTO GALERIJA

SREBRENICA

“Prilika je ovo da se još jednom prisjetimo svih onih koji su dali svoje živote u odbrani BiH, da se sjetimo svih onih koji su nevino ubijeni u agresiji i genocidu na BiH samo zato što su muslimani, prilika je ovo da proučimo dove i molitve i zamolimo dragog Allaha da svima njima podari lijepi dženet, nama živima strpljenje i da se nikada i nikome, i nigdje ne dogodi Srebrenica, Bratunac, Podrinje”, istakao je predsjednik Koordinacije boraca TK-a Fahrudin Hasanović.

Fahrudin Hasanović
Fahrudin Hasanović

Na okupljanju u Bratuncu i Potočarima prisutnima su se obratili i brojni visoki dužnosnici BiH, među kojima je bio i izaslanik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića Dževad Mahmutović, zatim Federalni ministar za pitanja boraca Salko Bukvarević, potpredsjednik manjeg bh entiteta Ramiz Salkić, načelnik Srebrenice Ćamil Duraković i dr.

Mr. Ramiz Salkić

Salko Bukvarević

Ćamil Duraković

Treba svakako napomenuti da se u posljednjih desetak godina svakog prvog petka u mjesecu septembru posjete ova časna mjesta, obavi džuma namaz u Potočarima, te upriliče brojne posjete, sastanci, obilasci.

Prilikom posjete Potočarima delegacija Saveza Ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona za pet povratničkih opština Podrinja obezbijedila je pakete školskog pribora, koje će kako nam kaže Hasanović oni dalje podijeliti shodno potrebama po svojim opštinama.

Posjeta boraca Srebrenici i Podrinju završena je prijemom kod načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića koji je izrazio dobrodošlicu gostima te im se zahvalio što u Srebrenicu ne dolaze samo 11. jula.

R.T.

Komentari

Komentara

Posted In: