Posjeta spomen obilježju na Husinu: Jedinice HVO-a su dale veliki doprinos odbrani BiH na ovim prostorima VIDEO

Spread the love
Rental Travel

U povodu obilježavanja 15 aprila Dana Armije BiH delegacije Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona zajedno sa predstavnicima boračkih organizacija obišle su danas spomen obilježja širom Bosne i Hercegovine kako bi iskazali svoju zahvalnost svima onima koji su dali svoje živote u odbrani Bosne Hercegovine.

Reha Centar

Šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu te mezarja u Potočarima, Srebrenici, Bratuncu, Gornjoj Kalesiji, Brčkom, Rahiću i spomen obilježje na Husinu samo su neka od mjesta gdje se danas iskazuje zahvalnost najhrabrijim sinovima naše domovine.

Također, treba napomenuti da će se danas i sutra obići i sva spomen obilježja i mezarja u svim gradovima Tuzlanskog kantona.

Naša ekipa je jutros boravila na Husinu gdje je delegacija Vlade Tuzlanskog kantona koju su predvodili ministar Zvjezdan Karadžin i ministar  Midhat Dobrnjić, položila vijence i cvijeće na Spomen obilježje poginulim braniteljima 115.- e HVO brigade ” Zrinjski”.

Delegaciju su još činili direktorica JU BKC TK Tuzla Mirela Ibrahimović- Mehanović, Sulejman Ibrahimović predsjednik Unije veterana JOB TK, te Dževad Tosunbegović iz kluba PL-a TK.

Ovom prilikom je istaknuto da je doprinos hrvatskog vijeća odbrane za slobodu koju danas imamo  bio izuzetno velik.

 

aktuelno.ba

Komentari

Komentara