Porodica Hadžić bez krova nad glavom: Požar im progutao i ono malo što su imali

Spread the love
Rental Travel

U srijedu uveče 25.10. ove godine usljed neispravne instalacije, gotovo u potpunosti izgorjela je kuća porodice Hadžić u naselju Požarnica. Naime, dok su kćerku odvezli u hitnu pomoć nazvao ih je komšija koji im je rekao da je požar zahvatio njihovu kuću. Intervenisali su i vatrogasci koji su uspjeli tek spasiti veće štete i eskalaciju požara na susjedne objekte.

Reha Centar

Ramiz Hadžić je prema svim saznanjima bio aktivni pripadnik Armije R BiH i izuzetno dobar borac, a njegova supruga Zahida Babić je RVI sa procentom invalidnosti od 90%. Žive sa još troje djece od kojih je dvoje maloljetno. Trenutno bez krova nad glavom.

Danas su ih posjetili predstavnici Kantonalnog Saveza RVI TK Fahrudin Hasanović i Rasim Islamović zajedno sa predstavnicima Gradske organizacije RVI -a Tuzla Nihadom Bukvićem i sekretarom organizacije Nerminom Marevcem.

“Sve ste vidjeli, ova kuća je u potpunosti neuslovna za život i moramo brzo djelovati.Za danas smo obezbijedili pakete sa hranom i osnovnim životnim namirnicama, školskim priborom, sanitarnim potrebštinama, duboko svjesni da je to tek kap vode u moru, jer ova porodica nema krov nad glavom a trenutno su kod komšije. Zima je već tu i moramo brzo djelovati i iznaći rješenje kako hitno osposobiti dio stambenog prostora da se može normalno živjeti, za dalje ćemo vidjeti, a mi već imamo neka rješenja”- istakao je za naš portal Fahrudin Hasanović-predsjednik Saveza RVI TK-a.

“Mi iz Gradske organizacije RVI Tuzla smo već intervenisali sa paketom hrane i novčanim prilogom, ali moramo misliti na ovu porodicu i ovu djecu i dalje. Zajedno sa kantonalnim savezom, ali i drugim strukturama vlasti, ćemo učiniti sve da vrlo brzo dobiju nekoliko uslovnih prostorija za život.

Imamo iskustva u tome, i do sda smo renovirali kuće, pomagali ljude, naše saborce i ovaj put ćemo učiniti isto, jer zbog toga i postojimo” – istakao je kratko Nihad Bukvić – predsjednik Gradske organizacije RVI Tuzla.

Za sve one koji žele pomoći ovu porodicu u hrani, garderobi, odjeći, novcu ili bilo kako mogu kontaktirati Ramiza Hadžića na broj telefona: 062 677 632.

R.T.

 

Komentari

Komentara

Posted In: