Pomama u Sloveniji za piramidama u Visokom

Spread the love
Menprom

Slovenci su u bivšoj Jugoslaviji uvijek bili ispred ostalih. Prvi su ušli u NATO i Europsku Uniju. Sada su i prvi kolektivno priznali globalnu važnost bosanskih piramida, kaže Semir Osmanagić nakon još jednog uspješnog predavanja koje je održao u petak, 24. januara, u prepunoj dvorani Cankarjevog doma u Ljubljani.

Reha Centar

Hiljade Slovenaca koji godinama posjećuju bosanske piramide stvorili su pozitivnu atmosferu prema ovom projektu u Sloveniji. Stoga je velika Lenhartova dvorana s 582 mjesta morala biti proširena s dodatnih 40 stolica, a karte za predavanje su rasprodane danima uoči događaja. Ipak je, na sam dan predavanja, u Cankarjev dom došlo vise od hiljadu ljudi. Gotovo 200 njih je ostalo u holu i gledalo trosatno predavanje na malom televizijskom ekranu ispred dvorane.

Predavanja neumornog istraživača piramida dr. Osmanagića više puta je prekidano gromoglasnim aplauzom.

semir osmanagic

– Magija arheologije se osjetila u publici. Svi su se poistovjetili s hronologiijom istraživanja u srcu Bosne, sa svim poteškoćama i otkrićima, kaže Osmanagić i dodaje da je dugotrajni aplauz koji je uslijedio na kraju predavanja najiskrenija podrška njegovom istraživačkom timu i vjeri u plemeniti cilj kojem Fondacija stremi.

(Aktuelno/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

Komentari

Komentara