Polufinale Kupa Grada Tuzle: Mladost iz Soline potopila “Pupingrad”

Rental Travel

Jučerašnji dan bio je rezervisan za odigravanje utakmica 1/2 Kupa Grada Tuzle.Imajući u vidu dosadašnje rivalstvo koje traje desetljetima, kao i samu atmosferu i uspon u kojem se nalaze oba kluba, sve je trebalo da izgleda kao veliki derbi, no ipak po svemu viđenom od te kvalifikacije meča nismo vidjeli ništa, osim jedne ekipe, u ovom slučaju Mladost iz Soline koja je cijelo vrijeme susreta apsolutno dominirala terenom, stvarala prilike i na kraju zasluženo slavila sa visokih 5:0.(2:0).pa je na kraju, nakon svega što su gosti pokazali ovo za njih još i dobar rezultat. 

Reha Centar

Gostujuća Mladost iz Gornje Tuzle teško je dolazila u prilike da bilo šta napravi, igrali su sporo i pomalo bezvoljno, bez ideje u igri da bilo šta promijene, poprave.

Gosti će tako pred važne prvenstvene utakmice koje im slijede morati puno toga posložiti u svojim redovima a domaćini će u finale Kupa Grada Tuzle gdje ih čeka ekipa Rudara iz Bukinja koja je savladala OFK Tuzla sa 5:1. na krilima dobrih rezultata i forme.

Borbena, hrabra i dobro motivirana Mladost iz Soline potpuno je zasluženo savladala slabe, anemične i bezvoljne goste a kada u izvještaju ne pominjete sudije onda je jasno da su svoj posao odradili relativno dobro a ruku na srce i sama utakmica koja se najavljivala kao veliki derbi nije opravdala taj epitet već je igrala samo jedna ekipa-Mladost Solina, pa su tako i sudije uglavnom imale lagan posao.

R.T.

Komentari

Komentara