Podrška manifestacijama kulture od interesa za Tuzlanski kanton

Menprom

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona upriličilo je danas svečano potpisivanje ugovora sa korisnicima sredstava za manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton. Za ovu namjenu u 2014. godini iz Budžeta Tuzlanskog kantona izdvojeno je 109.600,00 KM, a podržano je 20  manifestacija.

Reha Centar

“Današnji susret jeste svečani čin potpisivanja ugovora za sufinansiranje manifestacija kulture od značaja za Tuzlanski kanton, a koje su na osnovu kriterija dobile podršku u finansiranju. Maksimalan iznos finansijskih sredstava koja su dodijeljena za tradicionalnu manifestaciju kulture je 10.000,00 KM. Svjesni smo da se radi o skromnim sredstvima, ali ona su trenutno usklađena sa našim i mogućnostima Budžeta i nadamo se da će ipak pomoći organizatorima u organizaciji ovih manifestacija”, kazao je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Mirsad Kunić.

Predstavnici institucija kulture koji su danas potpisali ugovore istakli su posebnu zahvalnost na prepoznavanju i podršci koju Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona svake godine pružaju ovim institucijama u realizaciji njihovih projekata.

 

 

 

 

MINISTARSTVO OBRAZOVANJA,

NAUKE,  KULTURE I SPORTA TK

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara