Počeo susret članova Predsjedništva BiH s evropskim komesarom za proširenje

Spread the love
Menprom

Sastanak predsjedavajućeg i članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, Šefika Džaferovića i Milorada Dodika s evropskim komesarom za politiku susjedstva i proširenje Oliverom Várhelyijem, koji će boraviti u posjeti Bosni i Hercegovini, počeo je danas u Sarajevu.

Reha Centar

Predviđeno je i da se Várhelyi danas sastane i s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, a tom susretu trebali bi prisustvovati i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministar sigurnosti Selmo Cikotić.

Prema protokolu posjete, predviđeno je da Várhelyi posjeti Banju Luku gdje bi se trebao sastati s predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, a tom susretu bi trebao prisustvovati i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Posjeta evrpskog komesara dolazi u složenom trenutku za BiH kada predstavnici Republike Srpske blokiraju rad državnih institucija još od jula kada su na snagu stupile izmjene Krivičnog zakona kojima je zabranjeno negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca čime je blokiran i napredak BiH na putu ka Evropskoj uniji.

Fena

Komentari

Komentara