Počelo snimanje filma “Fridin trougao”: Priča o hrabrosti djevojke iz Tuzle

Rental Travel

U okviru medija projekta (DCU) iz Dublin-a, u proteklih nekoliko dana u Tuzli je počelo snimanje (rekonstrukcija događaja) dokumentarno-igranog filma “Fridin trougao” reditelja Mirsada Ademovića.

Reha Centar

” Fridin  trougao” („Frida's Triangle“) je porodična romance drama slična onoj koju je na putu za Ameriku sa sobom nosila meksička Frida. Priča bosanske Fride bazirana je na istinitom događaju, koja prati dvadestčetverogodišnju djevojku, koja nakon porodične tragedije u teškom psiho-fizičkom stanju žrtvujući vlastiti život bježi u nepoznato. Put ju je odveo toliko daleko da ni slutila nije da će na toj udaljenosti upoznati vlastitu neobuzdanost i osjećaj hrabrosti koju je nekako napuštalo na vlastitom terenu.

Priča djevojke govori o tome da, motivacija kao pokretačka snaga prema cilju ili snu – ipak bez hrabrosti i pozitivnog stava, nije ništa više od vozila bez motora.

Radnja filma se odvija u Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Islandu i Irskoj. Završetak snimanja filma je najavljen za mart 2018., a bh. publika kao i publika zapadne Europe će Mirsadov film moći vidjeti krajem aprila 2018.

Obzervativni dio filma pratit će glavne likove priče, dok će uloge u rekonstrukciji događaja  tumačiti glumci tuzlanske Akademije dramske umjetnosti Adna Hasanić, Emrah Mujkanović, Marko Mirković i Jasmina Ibrahimović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara