Plod Uskrsa, obnovljen i osvježen život, neka se očituje u našem svakodnevnom življenju

Spread the love
Menprom

Povodom najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa u ime Općinske organizacije HDZBiH Tuzla svim katolicima, a na poseban način našim članovima, prijateljima i simpatizerima upućujemo najiskrenije čestitke.

Reha Centar

…Kristovo je Uskrsnuće najveći dokaz Božje svemoći. Vjera u Uskrsloga Gospodina temelj je našeg kršćanskog života. Odvažnost je plod takve vjere. Nije riječ o svakodnevnom “sitnom” odlučivanju, nego štoviše o velikoj, temeljnoj životnoj odluci – da budemo ono što jesmo – svjedoci Živoga Boga.

Plod Uskrsa, obnovljen i osvježen život, neka se očituje u našem svakodnevnom življenju. Neka u nama, u svakome i u svima, Krist uskrsne kao pobjednik svega onoga što je smrtno, što je grješno, što nas razdvaja jedne od drugih.

Neka on bude zora nakon tamne noći, neka Kristovo pobjedničko sunce dokonča carstvo naših tmina! Neka se prolomi teško kamenje i naših poraza, naših tuga, naših strahovanja i nutarnjih nemira! Neka naša srca prestanu biti hladni i prazni kameni grobovi te neka postanu hramovi u kojima živi uskrsnuli Krist! Neka rane Uskrslog Krista izliječe naše rane, da se mognemo, puni radosne nade, hrabrije i spremnije suočiti sa sadašnjicom.

A Ljubav, koja je na križu pobijedila, neka bude naše uporište u borbi protiv zla i grijeha, te neka nam nikad ne ponestane nadahnuća i ustrajnosti u izgradnji mira i dobra…

Sretan i blagoslovljen vam Uskrs!

Ivica Kovačević,

predsjednik OO HDZBiH Tuzla

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara