Plesne radionice u okviru Kaleidoskop festivala

U okviru 11. Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop,  organizovane su radionice hip-hop i break dance, prema slijedećem rasporedu:
Srijeda, 24.7. u 17.00 sati, Dom mladih Tuzla – HIP-HOP RADIONICA sa Boris Boro Zovko
Boris Boro Zovko – trener je i osnivač Plesne škole B-dance iz Mostara. Iza sebe ima dosta uspjeha, kao i veliki broj njegovih članova. Licencirani je IDO plesni trener za plesne pravce hip hop i break dance.
Plesom se aktivno bavi više od 12 godina, a svoje znanje stiče na brojnim radionicama eminentnih plesnih stručnjaka.
Neki od njegovih ličnih važnijih postignuća su:
-Top 8 na Red Bull BiH Cypher Tuzla
-Top 8 na UFBB-u
-3. mjesto na Break the floor Celje, u kategoriji Toprock, 2.mjesto na Just Relax Jam Bjeljina-u 2vs2 hip hop, 1. mjesto na Freestyle on the block Split 7 to smoke, 1.mjesto Burn battle school Bjeljina crew vs crew. Brojne uspjehe kao i priznanja ostvario je i kao plesni koreograf sa svojim plesačima plesnog studija B-Dance.
Četvrtak, 25.7. u 17.00 sati, Dom mladih Tuzla – BREAK DANCE RADIONICA sa Luka Anaković
Luka Anaković (bboy LuxDeLux) break dancer je iz Zagreba, ujedno jedan od najboljih bboyeva današnjice, a to dokazuju njegovi uspjesi na Red Bull BC One-u i mnogim drugim takmičenjima.
Luka ima 26 godina, te je u 20 godina plesanja i treniranja  dosta toga vidio i doživio, ali najvažnije od svega je da je upoznao predivne ljude i stekao nova prijateljstva. Takmičenja odnosno bettlovi su ga motivirali da samo još vise treninra jer je uvijek htio biti najbolji, bio je i pobjednik velikih takmičenja na red bull bc one cypher croatia
2011,2014,2015.
Domaćin plesnih radionica je mlada Tuzlanka Melisa SHZA Činić, koja je najbolja  plesačica u regiji i cijelu regiju će predstavljati u Parizu na svjetskom finalu Red Bull Dance Your Style. Ona je dokaz koja potvrđuje da se upornim radom i treningom, uz talenat može napraviti puno.Prvo je zabilježila fenomenalnu pobjedu na Red Bull Dance Your Style bh. finalu koje je održano u Zetri, 26.4.2019. godine. Kadrovi sa ovog događaja su obišli cijeli svijet, a SHZA je dobila simpatije velikog broja ljudi koji su gledali njen nastup u regionalnom finalu u Zagrebu, SHZA je pred zagrebačkom publikom pored Dženi iz Sarajeva pobijedila i dva ponajbolja hrvatska plesača Luks de Luxa i Anisa. Na kraju je u finalu, skoro stopostotnom podrškom publike, pobijedila Slovenca Nachosa. “Svjetsko finale Red Bull Dance Your Style se održava 12. oktobra u Parizu, a Bosnu i Hercegovinu i plesače iz cijele regije će predstavljati naša Melisa SHZA.
Svi zainteresovani su dobrodošli.
aktuelno.ba

Komentari

Komentara