Petnaest medalja i plasman na Yale za učenike Richmond Park Međunarodne srednje škole  Tuzla na takmičenju u Holandiji 

Učenici Richmond Park International Secondary School Tuzla na globalnoj rundi takmičenja The World Scholar’s Cup koja je od 20.07. – 26.07.2019. godine održana u  Holandskim gradovima: Hagu, Roterdamu i Amsterdamu, u kategorijama pisanje eseja, debata i kviz osvojili su ukupno 15 medalja, od toga tri zlatne i 12 srebrnih. Obje ekipe su se uspješno plasirale na finalnu rundu takmičenja koja se svake godine održava na Yale univerzitetu u Sjedinjenim Američkim Državama.
The World Scholar’s Cup već godinama tradicionalno okuplja veliki broj učenika, pa je tako bilo i ove godine. Naime, globalna runda u Holandiji je okupila učenike iz preko 50 zemalja svijeta, koji su se takmičili u 4 kategorije, uključujući: debatu, esej, kviz znanja i dr.
”Izuzetna nam je čast predstavljati našu državu Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju,” kazali su naši predstavnici koji su ove godine podjeljeni u dva tima. Prvi tim čine: Amina Nišić, Enisa Kalfić i Alem Tukić. Drugi tim je u sastavu: Lorena Zornić, Iris Tirić i Emina Nurkić. Oba tima se takmiče u seniorskoj konkurenciji
Na takmičenje The World Scholar’s Cup u Holandiji učenici su otputovali u pratnji profesora profesora mentora Nedžada Konjića. A sa njima su i roditelji i prijatelji škole dr. Majdina Zornić i Gardaš Almirdina, nastavnica u OŠ “Slavinovići”.
aktuelno.ba

Komentari

Menprom

Komentara

Rental Travel