Peta sjednica Gradskog vijeća Tuzla podijelila poziciju, nova vladajuća većina na pomolu (VIDEO)

Rental Travel

Peta sjednica Gradskog vijeća Grada Tuzla je završena, ali i defintivno ostavila puno nejasnoća i neriješenih pitanja koja su po mnogima ugrozila  stabilnost parlamentarne većine. Naime, u istoj većini su i BOSS iTuzlanska alternativa, bez jednih ili drugih, većina okupljena oko SDP-a bi  i dalje postojala, ali toliko krhka da bi svaki i najmanji problem i nesuglasica u toj “krhkoj” većini bio veliki problem.

Reha Centar

SDP po svemu sudeći želi u većini i BOSS i Tuzlansku alternativu ali nakon ove današnje sjednice sve je očiglednije da više nema mjesta za oboje.  Hoće li se koga odreći SDP ostaje da vidimo, ali nekoga sigurno hoće ili mora, jer ovako očigledno neće moći.

Predsjednik Tuzlanske alternative Mensur Alić je na samoj sjednici najavio mogućnost izlaska iz većine jer apsurdno je kaže da je njegova inicijativa da se priča oko poslovne zone “Kreka Sjever”  administrativno okonča i krene u konkretnu realizaciju , dobila podršku opozicije a svo vrijeme bila osporavana od strane Mirnesa Ajanovića.

U nezvaničnim razgovorima sa predstavnicima opozicije moglo se čuti kako Mirnes Ajanović želi natjerati Mensura Alića da sa još svoja dva vijećnika Tuzlanske alternative napusti većinu i time ponovo dobije primat “Glavnog u većini” više nego očigledna.

Šlag na tortu i čitavu ovu priču je pitanje i odgovor upućen Sabahudinu Imamoviću, predsjedniku Kluba SDA koje ukazuje da se nešto ipak dešava, i da stanje u parlamentarnoj većini Gradskog vijeća nije baš sjajno, te da je nova većina ipak moguća.

R.T.

Komentari

Komentara