Ozvaničen početak rada TS “Tuzla 3”

Spread the love
Rental Travel

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i generalni direktor Elektroprenosa BiH Mato Žarić ozvaničili su danas početak rada Transformatorske stanice ”Tuzla 3” od 110 kV, s koje će se napajati istočni dio grada, a po potrebi i šire područje.

Reha Centar

“Osim toga, Elektroprenos BiH je primjer preduzeća koje uspješno vode dva entiteta, Federacija BiH i Republika Srpska”, istakao je Novalić, dodajući da Elektroprenos BiH ispunjava sve zahtjeve koji se pred to preduzeće postavljaju.

Premijer Novalić je pohvalio i naredne planove Elektroprenosa u Bijeljini, Srebrenici, Zvorniku i drugim mjestima širom BiH.

U ime Uprave Elektroprenosa BiH Alaudin Alihodžić je naglasio da je izgradnja ove stanice bila neophodna jer se čitav grad do sada napajao samo s TS ”Tuzla-Centar”.

Za ovaj projekt zahvalio je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je istakao da su imovinsko-pravni odnosi godinama stvarali probleme i zaustavljali ovaj projekt od velikog značaja za Tuzlu.

Transformatorska stanica ”Tuzla 3” u Slavinovićama vrijedna je 3.896.724 KM, a njenim puštanjem u rad rasterećuje se stara transformatorska stanica, pa će biti poboljšan napon i u općini Kalesija.

BHRT

Komentari

Komentara