Ovo je prevarant koji se pokušao “dokopati” humanitarne pomoći namijenjene Maglajlijama

Rental Travel

Kao bomba jučer je regionom odjeknula vijest da građani Maglaja, općine koja je pogođena katastrofalnim poplavama, uopće ne dobijaju pomoć u vidu hrane i vode koja dolazi u njihov grad.

Reha Centar

Brojni bosanskohercegovački, hrvatski i srbijanski portali objavili su vijest u kojoj se navodilo da je citiramo: “policija nasrnula na ljude koji su tražili hranu”.

Sve to potkrijepili su video klipom iz Maglaja koji je na Youtube postavila maloljetna djevojka, kćerkaZlatana Latifovića, glavnog aktera videa. Na video se vidi njen otac koji nasilničkim putem pokušava doći do humanitarne pomoći koja je namijenjena ugroženim građanima koje je pogodila poplava.

 

Latifović priveden zbog drskog ponašanja i prijetnji upućenih trećoj osobi

Portal “Dnevni avaz” objavio je članak u kojem se navodi da se redakciji obratio Miralem Latifović, iz Maglaja koji im je u dramatičnom telefonskom razgovoru ispričao da on i mještani Maglaja proživljavaju dramu tokom potrage za hranom i lijekovima u opustošenom gradu. Latifović tvrdi, kako piše Avaz, da su njega, njegovog oca, Zlatana Latifovića i još dvije žene policajci butalno pretukli.

Iz MUP-a ZDK to demantiraju, te potvrđuju da je Zlatan Latifović lišen slobode radi vrijeđanja, drskog ponašanja i prijetnji upućenih trećoj osobi.

U istom članku objavljena su i dva snimka „Nedaju hranu Maglajlijama” i „Ne daju hranu + udaraju” kao dokaz iznesenim tvrdnjama. Međutim na tim snimcima, tendencioznog naslova, ne vidi se da je policija bilo koga tukla, osim što je privela Zlatana Latifovića. Najdramatičnije na tim snimcima je neprekidna vriska ženske osobe koja je i snimala tu scenu, a koja je plačnim glasom molila da je ne diraju iako se vidi da policajac samo stoji pored nje.

Vijest se nevjerovatnom brzinom proširila društvenim mrežama i mnogi građani su, bez da su pažljivo pogledali snimak, izražavali žestoku osudu takvog ponašanja policajaca.

Protiv Latifovića podneseno niz krivičnih prijava: Prevare, pljačke, fizički napadi, novčane malverzacije 

Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona protiv Latifovića podnesen je niz krivičnih prijava. Između ostalih, prijave su podnesene zbog prevare, krivotvorenja službenih isprava i ugrožavanja lične bezbjednosti. Krivičnu prijavu protiv Latifovića podnio je i bivši načelnik opštine Maglaj Dževad Galijašević.

Tvrdi da je riječ o međunarodnom kriminalcu koji je 2001. godine protjeran iz Njemačke.

 

Estradni menadžer koji je prevario pjevačicu Verenu Cerovinu 
Latifović je poznat i po skandalu koji je imao sa mladom pjevačicomVerenom Cerovinom. On je na početku njene karijere bio njen producent i menadžer.

Nakon saradnje koja je trajala oko četiri mjeseca, Latifović je tvrdio da mu Verena duguje oko 150.000 eura koje je on navodno uložio u njenu karijeru.

U svojoj namjeri da iznudi novac od njega prijetio je pjevačici, koja je zatražila od policije da mu zabrane pristup.

 

Na Facebooku fotografije sa brojnih putovanja i druženja sa estradnim zvijezdama

Uvidom u Facebook profil Zlatana Latifovića možemo vidjeti fotografije sa raznim estradnim zvijezdama, kao i fotografije sa brojnih putovanja ovog prevarant dobro poznatog organima gonjenja u našoj zemlji, ali i u zemljama Evropske unije.

Pored gore pomenutih fotografija Latifović na svom profilu ima i fotografiju sa Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a  i neformalnim vlasnikom Avaza.

 

Građani izmanipulisani

Video klipom i skandalom koji su pokušali napraviti iz porodice Latifović, brojni građani su izmanipulisani. Komentari na društvenim mrežama pokazali su veliko nepovjerenje prema policijskih službenicima. Posebno su zabrinuti bili oni koji su pomagali i slali svoju pomoć u Maglaj.

(MOJportal/mojevijesti.ba)

 

Komentari

Komentara