OV Tuzla osuđuje ratne zločine počinjene nad narodom Palestine i mirno posmatranje UN-a.

Spread the love
Rental Travel

Vijećnici Općionskog vijeća Tuzla su na današnjoj sjednici javno osudili svaki oblik nasilja u pojasu Gaze, posebno nad djecom i civilima Palestine te uputili Javni poziv za pokretanje disciplinske inicijative prema Ujedinjenim nacijama u cilju zaustavljanja ubijanja civila u Palestini.

Reha Centar

Ovaj Poziv koji je inicirao Mirnes Ajanović (BOSS) a u cilju sprječavanja ubijanja nedužnih ljudi dobio je apsolutnu podršku svih vijećnika.
MIRNES AJANOVIĆ
-Općinsko vijeće Tuzla osuđuje ratne zločine počinjene nad narodom Palestine, koja se posljednjih dana dešavaju u Gazi, kao i ubijanje civila bilo gdje na Svijetu.
– Poziva se Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i drugi nadležni organi i institucija Bosne i Hercegovine, da pokrenu diplomatsku inicijativu u Organizaciji ujedinjenih nacija s ciljem zaustavljanja nasilja i ratnih zločina nad civilnim stanovništvom u Gazi.
-Apeluje se na organe i institucije Organizacije ujedinjenih nacija, da poduzmu sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi se zaustavili napadi na civilno stanovništvo u Gazi i uspostavio mir.
– Općinsko vijeće osuđuje svaku šutnju i nečinjenje svih onih, koji mogu da učine nešto za spas civilnog stanovništva u Gazi, a naročito osobe poput Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske koji daje otvorenu podršku ratnim zločinima u Gazi ili bilo gdje na Svijetu.
 

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara