Otvoren prvi Info centar u Tuzli

Menprom

Gradonačelnik Jasmin Imamović je danas, 30.03.2015. godine, svečano otvorio prvi Tuzla Info centar, koji se nalazi u centru grada na Kapiji, u ulici turalibegova br.1.

Reha Centar

Na samom otvaranju gradonačelnik Imamović je napomenuo da su građani Tuzle, poništenjem privatizacije nekoliko javnih preduzeća, povratili svoje  pravo na raspolaganje javnim dobrima koja se nemogu i nesmiju privatizirati. Tuzla Info centar je nastavak prakse kreiranja povoljnijeg ambijenta za život građana.

Unutar ovog modernog centra, koji je prvi ovakve vrste u regionu, građanima su na raspolaganju usluge Javnih preduzeća: Vodovod i Kanalizacija, Centralno grijanje, Komunalac, Komemorativni centar, Saobraćaj i Komunikacije te Javne ustanove Naše dijete Tuzla.

Osnovna karakteristika i prednost Tuzla Info centra je mogućnost plaćanja usluga pobrojanih JP, dok će JU Naše dijete građanima pružati samo informativne usluge a naplatu će i dalje vršiti putem banaka.

Otvaranjem ovog centra, građanima je u savremenom i modernom ambijentu omogućeno lakše, brže i jednostavnije informisanje o mogućnostima i radu pomenutih JP, a najveća prednost je što se sve nalazi na jednom mjestu, tj u istom objektu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara