Otvoren „Dječiji sajam u Tuzli“: Dječija graja odjekuje Mejdanom!

Menprom

„Dječiji sajam 2015“, velika revijalno-sajamska manifestacija, koja se prvi put održava u Tuzli, danas je simboličnim otključavanjem „čarobnih sajamskih vrata“ i otvoren, a trajat će sve do nedjelje 10. maja

Reha Centar

Prigodnim programom koji su priredila djeca iz JU „Naše dijete“, PU „Aladin“ i ACKU „Karizma“ i obraćanjem organizatora i Mirsade Begović, ministrice obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, sajam je „gradskim ključem“ otvorio Jasmin Imamović, gradnonačelnik Tuzle koji nije krio oduševljenje što je Tuzla dobila jedan ovakav događaj.

-Zadovoljstvo mi je proglasiti otvorenim jedan sajamski događaj, koji se prvi put dešava u našem gradu, a u prvom planu ima djecu i njihovo kreativno izražavanje. Čestitao bih Tuzlanskom sajmu i svima koji su dali doprinos da u ova tri dana Tuzla bude domaćin ovom jedinstvenom događaju – istakao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Djeciji sajam)

Djeciji sajam)

Osmjesi na dječijim licima, graja, smijeh, pjesma i ples koji su danas dominirali sajamskim prostorom, potvrda su da je „Dječiji sajam“ osvojio srca mališana i da će biti redovan sadržaj u gradu soli i narednim godinama.

U tri sajamska dana, organizatori Tuzlanski sajam i Lions club Tuzla, su se potrudili da pored sajamske ponude, mališanima ponude blizu 100 scenskih nastupa, te 35 radionica i igraonica.

Na sajmskoj pozornici će se u tri dana neprestano smjenjivati brojni učesnici programa, a kroz edukativne radionice djeca će imati priliku učiti strane jezike, proći kroz školu plesa, crtanja ili karatea, crtati grafite, te se družiti sa vatrogascima, ljekarima, veterinarima i drugim koji će realizovati mnoštvo radionica.

Prvog dana sajma u programskom dijelu su održane proslave jubileja Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, koji je obilježio  45. godina postojanja, a velikom priredbom jubilej od 69. godina od osnivanja prigodnim programom večeras od 17.30 sati će obilježiti i JU „Naše dijete“ Tuzla.

Sutra u subotu 9. maja, centralni programski događaju su obilježavanja Dana Evrope, zatim  “Igre bez granica i predrasuda“, nastupi gostiju iz Bijeljine, Kaknja i Doboj istoka, te „Fitness za sve“.

Djeciji sajam)

Izlagači u sajamskoj postavci sa svojim proizvodima i uslugama namijenjenim igri, te zdravom i pravilnom razvoju i rastu djece, realizovat će brojne sajamske popuste, podjelu gratis proizvoda, te edukativne i nagradne igre.

Ulaz na sajam je slobodan, radno vrijeme sajma je u prva dva dana do 20 sati, a posljednjeg dana sajma do 16 sati.

Kompletan program i satnicu događaja, sa brojnim radionicama, igraonicama, maštaonicama  i drugim zanimljivim sadržajima  zainteresovani mogu vidjeti na web stranici sajma: www.tuzlanskisajam.ba

 

Pokrovitelj manifestacije je Grad Tuzla, partner je kompanija Konzum, a prijatelj CryoSave, vodeća europska i svjetska banka matičnih ćelija. Programski sadržaji će se realizovati uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

PR tim manifestacije „Dječiji sajam 2015“

aktuelno.ba

Komentari

Komentara