Ostavio djevojku u slupanom autu da umre i odšetao se kući

Spread the love
Rental Travel

Upoznali su se na Božić. Nekoliko sati poslije pijan je sjeo za upravljač njezina automobila i skrivio nesreću u kojoj je Adelina poginula.

Reha Centar

Ne želim ga vidjeti, ali hoću! Neka zapamti moje lice i vidi ga svako jutro kad otvori oči i navečer kad ih zaklopi – shrvana je majka Adeline M. J. (23) iz Belišća.

Rano ujutro nakon božićne noći, oko 5.45 sati, vozili su se kroz Valpovo. Automobil je odjednom prešao na suprotnu stranu ceste, sletio na pašnjak i prevrnuo se. Dino je, pokazao je očevid, bio alkoholiziran i vozio je neprilagođenom brzinom. Tri minute kasnije mladić je hodao Ulicom Matije Gupca. Odšetao se, a djevojku, sumnjiči se, ostavio bespomoćnu u razbijenom vozilu. Adelina je na putu do bolnice izgubila bitku za život. Vozača je policija uhitila kod kuće u susjednom Belišću nakon tri i pol sata. Napuhao je, neslužbeno doznajemo, 1,29 promila alkohola.

– Ne poznajem ga, on i kći nisu bili prijatelji. Znali su se onako kako se znaju mladi iz kafića. Sjeo je u njezin automobil, vozio je i zatim otišao kao da se ništa nije dogodilo – govori majka teš

kim glasom. Ozlijeđenoj studentici u pomoć je priskočio, navodi ona, samo jedan susjed.

– Oni najbliži susjedi zatvorili su vrata – tvrdi ogorčena žena.

Policija je o ovoj tragediji koja je šokirala valpovački kraj šturo izvijestila dan poslije. Mladić je, neslužbeno doznajemo, trenutačno u istražnom zatvoru. Sumnjiči ga se za izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći. Istraga bi trebala rasvijetlili kako se našao na vozačkom mjestu njezina automobila. Provest će se, među ostalim, psihijatrijsko vještačenje osumnjičenika kako bi se utvrdilo je li kobne večeri bio ubrojiv, odnosno kada je otišao s mjesta nesreće.

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

Komentari

Komentara