OO SDA Tuzla predstavio izborni program i kandidate SDA Tuzle u MZ Obodnica

Spread the love
Menprom

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla večeras je građanima Mjesne zajednice Obodnica predstavio izborni program Stranke i kandidate SDA Tuzle za predstojeće Opće izbore za Parlamentarnu skupštinu BiH, Parlament Federacije BiH i Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Prisutnima su se obratili i predsjednik Operativnog izbornog štaba SDA Tuzla Emir Softić, vijećnik u Općinskom vijeću Tuzla u ime Asocijacije mladih SDA Tuzla Edis Bajić i predsjednik Mjesnog ogranka SDA Obodnica Tahir Huremović.

sda tuzla

Članovi i simpatizeri SDA su skupa sa kandidatima i u pratnji domaćina obišli ovu mjesnu zajednicu koja je bila jedna od najugroženijih tokom majskih poplava. U maju mjesecu podršku i pomoć u sanaciji klizišta je pružio i Općinski odbor SDA Tuzla čiji je krizni štab djelovao na intenzivno na terenu.

sda tuzla

“ Cijelo to vrijeme bili smo uz građane Obodnice, sa ljudima iz mjesnog ogranka smo non stop kontaktirali. Tako će biti i u narednom periodu. SDA će uvijek biti uz svoj narod, uz narod Bosne i Hercegovine. Glasajte za SDA, za Bakira Izetbegovića, za kandidate SDA iz Tuzle. Mi moramo još jače pritisnuti ljude u općinskim službama i Općinskom vijeću da se ovdje već jednom riješi vodovodna i kanalizaciona mreža. Kaznite one koji su vam to davno obećali uraditi, a nisu. “ – poručeno je sa skupa u Obodnici.

sda tuzla

“ Ovaj put smo vam ponudili i nove mlade kandidate i jedan manji broj malo iskusnijih. Svi oni ukoliko dobiju vaše povjerenje vodit će politiku koja je najbolja za sve građane BiH.  Interes SDA je jaka i stabilna država Bosna i Hercegovina “ – istaknuto je.

Na listi SDA Tuzle je 8 kandidata: kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH je gospodin Hazim Rančić, diplomirani pravnik (3) ; kandidati za Parlament FBiH su Albina Vicković, diplomirani žurnalista (2), Prof.dr. med.sci Zijah Rifatbegović – specijalista opšte hirurgije (5), Salko Zildžić diplomirani profesor sporta (12) ; kandidati za Skupštinu TK su Minela Spahić profesorica bosanskog jezika i književnosti (2), Muris Andelija diplomirani pravnik (14), Doc.dr.med.sci Harun Avdagić-subscpecijalista kardiolog (29) i Belma Smajić profesorica bosanskog jezika i književnosti (31).

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

(plaćeni oglas – aktuelno.ba)

Komentari

Komentara