Omladinski pokret “Revolt” poziva građane:”Volontiraj i ti!”

Rental Travel

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera Omladinski pokret “Revolt” će u subotu 05.decembra organizovati posjete Domu penzionera, Udruženju “Korak po korak” i lokalnom azilu za pse gdje će svojim nesebičnim angažmanom obilježiti ovaj dan.

Reha Centar

Ovom prilikom pozivamo sve građanke i građane Tuzle da nam se pridruže u implementaciji ove aktivnosti kako bi svojim prisustvom istakli doprinos volonterskog rada društvu, podigli svijest o pitanju volonterstva i nadahnuli ljude da sudjeluju u volonterskim aktivnostima.

Međunarodni dan volontera slavi sve aspekte volontiranja i posebnu pozornost poklanja volonterima koji svojim nesebičnim angažmanom postaju pokretači pozitivnih promjena u svojoj zajednici. Volontiranje osnažuje pojedince, izgrađuje osjećaj solidarnosti, potiče na sudjelovanje, štiti ranjive skupine od ekonomske, društvene i političke marginalizacije i ima potencijal kohezivnog elementa u društvu.

Omladinski pokret Revolt akciju organizuje u okviru kampanje „Are you in?”, koju sprovodi od jula 2015.godine sa ciljem jačanja svijesti mladih ljudi o potrebi društvenog angažmana, stvaranja prostora za kritičko razmišljanje i motiviranja građana i građanki Bosne i Hercegovine, a naročito mladih, da aktivno učestvuju u procesima donošenja odluke koje su od javnog interesa.

Prijaviti se možete:

– popunjavanjem forme za prijavu OVDJE

– putem telefona: 061/305-790

– porukom na našoj Facebook stranici
Dodatne informacije će biti proslijeđene svim prijavljenim volonterima i volonterkama. Pridružite nam se!

Omladinski pokret Revolt

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: