Okvir buduće saradnje socijalnih partnera

Spread the love
Menprom

Dijalog i dogovor bit će odrednica buduće saradnje Vlade Tuzlanskog kantona i Saveza samostalnih sindikata TK, rečeno je na današnjem sastanku kojem su prisustvovali premijer Kadrija Hodžić, ministar obrazovanja i nauke Elvis Baraković, ministrica pravosuđa Una Harčin, ministar MUP-a Midhat Dobrnjić, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Esad Džidić i savjetnik Miralem Nuhanović.

Reha Centar

Istaknuvši da Vlada TK ima potrebu da bude stalniji partner i da nametne standarde, premijer Hodžić je zamolio predstavnike Sindikata da pomognu resornim ministrima koji će biti posvećeni saradnji te da zajedno unaprijede odnos rada i kapitala. Budući da se radi o dugoročnoj borbi, premijer Hodžić je kazao da se ne radi samo o deklerativnom senzibilitetu prema radnicima nego o racionalnom stavu, jer sve više radno sposobnog stanovništva odlazi iz BiH.

Predstavnici sindikata radnika uposlenih u oblastima osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, pravosuđa, uprave i policije u Tuzlanskom kantonu iskoristili su prvi protokolarni sastanak sa delegacijom Vlade TK u ovom sazivu, da pohvale saradnju koju su ostvarili sa resornim ministrima. Namjera je, rečeno je ovom prilikom, da se sastanci sa socijalnim partnerima održavaju češće kako bi pravovremeno mogli biti riješeni potencijalni problemi.   

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara