Održana Skupština Saveza RVI Federacije BiH u Tuzli: Svojoj domovini smo dali najviše što smo imali, očekujemo bolji i veći obim prava

Menprom

Zbog složene epidemiološke situacije te preporuka i naredbi kriznih štabova, 130 delegata iz svih kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine će u narednom periodu u nekoliko gradova Federacije održati izvještajno-izborne skupštine Saveza ratnih vojnih invalida a prva u nizu održana je danas u Tuzli.

Reha Centar

Delegati su se izjašnjavali o izvještajima iz prethodnog perioda, planovima za tekuću godinu a birali su i novo rukovodstvo Saveza na mandatni period od četiri godine na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Saveza Ratnih vojni invalida Federacije BiH Esad Delić  je tokom svog današnjeg boravka u Tuzli istakao da se još uvijek bore za veći obim prava ratnih vojnih invalida koji po njegovom mišljenju zaslužuju više a iz godine u godinu ih je sve manje.

-Ljubav prema domovini i razumijevanje za demobilisane borce koji su se borili godinama da dobiju svoj zakon ih je  kaže ograničavala u zahtjevima za većim i razumnijim obimom prava. Danas su kaže ispoštovali i vrijeme i saborce i državu pa s razlogom očekuju poboljšanja.

Vrijeme pandemije je svakako ograničavajući faktor  da ratni vojni invalidi imaju ili u dogledno vrijeme dobiju zasluženi veći obim prava no i volja nadležnih institucija i više razumijevanja za ovu populaciju je svakako također jako bitan i nezaobilazan faktor.

„U vrijeme agresije na našu zemlju ovi ljudi su dali svoje dijelove tijela i svoje zdravlje za slobodu koju danas uživamo  u vrijeme mira danas na potezu je država da im to adekvatno i prizna“- kazao je danas između ostalog predsjednik Saveza RVI TK Fahrudin Hasanović.

Nakon što se održe sve odvojene sjednice biće poznata i imena novog predsjednika i potpredsjednika te rukovodstva Saveza RVI Federacije Bosne i Hercegovine.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara