Održana Prva (konstituirajuća) sjednica Gradskog vijeća Tuzla (FOTO)

Spread the love
Rental Travel

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, održanoj danas 22.11., u plavoj Sali BKC-Tuzla, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla izabran je dr.med.sci. Aleksandar Vujadinović (SDP).

Reha Centar

Za zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla, izabran je dipl.ing.mašinstva Mirel Mišković (TA). Na sjednici su izabrani predsjednici i članovi komisija Gradskog vijeća Tuzla, čime su se stekli uvjeti da se i komisije mogu konstituisati i početi sa radom.

Svim izabranim vijećnicima puno sreće i uspjeha u daljem radu poželio je novi – stari gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je u svom obraćanju istakao da Tuzla treba i dalje težiti razvoju, posebno ekonomije koja će biti prioritet i u fokusu budućeg perioda.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović (SDP) kazao je da u novom mandatu ima novih ciljeva u oblasti nastavka razvoja komunalne infrastrukture, poboljšanja kvaliteta života građana i ekonomske održivosti.

“Na prvoj narednoj sjednici idemo sa Nacrtom budžeta, jer nakon nacrta moramo imati minimalno 30 dana rasprave kako bismo što prije imali budžet. Nakon toga idemo sa nastavkom pravaca razvoja Tuzle”, dodao je Imamović.

Najave da će u narednom periodu biti stvorene mogućnosti za minimalno četiri hiljade novih radnih mjesta Imamović je ocijenio vrlo realnim.

“Od te četiri hiljade minimalno 1.250 će biti otvoreno do 1. maja 2017. godine”, rekao je Imamović te poručio da će u naredne četiri godine biti urađeno mnogo više nego što je obećano.

Gradsko vijeće Tuzle ima 31 vijećnika. Sa 11 mandata predvodi SDP, a slijede Stranka demokratske akcije (SDA) sa šest, Savez za bolju budućnost (SBB) sa četiri, Tuzlanska alternativa sa tri te Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, Demokratska fronta (DF) i Bosanska stranka (BOSS) sa po dva vijećnika. Iz reda nacionalnih manjina u Gradskom vijeću Tuzle je Nedžad Jusić.

GV TUZLA

Prema riječima  Vujadinovića, četverogodišnji mandat trebao bi obilježiti, prije svega, korektan odnos vijećnika koji bi na civilizovanom nivou trebali rješavati probleme u interesu svih građana Tuzle.

“Time bi se stvorila baza da Tuzla u narednom periodu napravi progres kakav je bolji nego u prethodnim godinama. Gradsko vijeće će se truditi da na transparentan način pokuša izmijeniti administrativne prepreke koje postoje i na koje se svi žalimo. Ništa mimo zakona se neće moći riješiti, a mi ćemo se potruditi podržati sve ono što se bude moglo učiniti za stvaranje osnove i baze za dalji razvoj”, istakao je Vujadinović.

Aleksandar Vujadinović
Naglasio je i da će obaveza vijeća biti rad u interesu građana, a ne pojedinaca.

GV TUZLA

Parlamentarna većina najavljuje i velike promjene kada je riječ o zapošljavanju, odnosno otvaranju novih radnih mjesta.
“Na tome smo insistirali i takav smo sporazum i potpisali. Mislim da ovaj put idemo zaista ozbiljno kada je riječ o ekonomiji, odnosno zapošljavanju i otvaranju novih radnih mjesta. Naredne sedmice krećemo u realizaciju određenih programa koje smo dogovorili”, kazao je predsjednik Kluba vijećnika Tuzlanske Alternative Mensur Alić.

Upozorio je i da bi parlamentarna većina mogla postati klimava ukoliko ne bude ispunjeno ono što je obećano građanima.

Mensur Alić

TUZLANSKA ALTERNATIVA GV TUZLA HIDAJETA JARČEVIĆ MEHIĆ GV TUZLA GV TUZLA NADA MLADINA JASMIN IMAMOVIĆ

Prof.dr Alen KapidžićGRADSKO VIJEĆE TUZLA

M.T.

 

Komentari

Komentara