Održana manifestacija ” Šarenilo različitosti” u organizaciji KUD-a Gornja Tuzla

Spread the love
Menprom

U okviru manifestacije „Šarenilo različitosti“, koju su sponzorirali Fondacija Tuzlanske zajednice, a u organizaciji KUD-a Gornja Tuzla priređena je nezaboravna noć za sve Gornjotuzlake.

Reha Centar

U posjeti KUD-a Gornja Tuzla 13.maja 2017.god. bili su KUD „Romi“ iz Viteza koji su podržali projekat „Šarenilo različitosti“ koji je sadržavao radionicu za najmlađe učesnike romske i bošnjačke populacije, prezentaciju kultura kroz eksponate, druženje uz nezaobilazni gornjotuzlanski grah koji su pripremili udruženje penzionera Gornja Tuzla, kolače i slatko Aktiva žena G.Tuzla i kulturno zabavn program koji su podržali i OKC „Lipe“ iz Dobij istoka.

 

Gosti iz Viteza su obišli grad Tuzlu, upoznali znamenitosti i zajedno sa predsavnicima KUD-a G.Tuzla, predsjednikom KUD-a Mujagom Šljivićem i članom odbora Muhamerom Muslićem položili cvijeće na spomen obilježje poginuloj Tuzlanskoj mladosti na Kapiji.

U večernji satima održan je kulturno zabavni program ova tri društva, gdje su najmlađi pokazali koliko se gaji i njeguje tradicija i prenosi sa koljena na koljeno ljubav prema igri i muzici. Prikazane su razne foklorne igre sa područja BiH i šire, zapjevalo se i zaigralo kolo uz osmijeh i iskreno prijateljstvo.

Podiljene su i zahvalnice prijateljima KUD-a G.Tuzla i onima koji pomažu ovom društvu.

Organizacija ove odlično organizovane manifestacije ne bi bila moguća bez nekoliko imena kako nam kažu domaćini, a to su prije svega Mujaga Šljivić, Erna Tobudić, Samir Spahić, Muharem Muslić, Sidih Jakubović i  drugi koji su potpomogli da sve protekne u najboljem redu.

Radi Inat BiH / aktuelno.ba

Komentari

Komentara