Obilježeno 20 godina postojanja i rada Centra za ekologiju i energiju

Menprom

U Ateljeu Ismet Mujezinović, Centar za ekologiju i energiju Tuzla prigodnom  svečanošću obilježili su u utorak, 7.9.2021. godine 20 godina uspješnog rada i postojanja.

Reha Centar

Od osnivanja 2001. godine pa do danas realizovali su više od 200 projekata i za 100.000 učesnika održano je  preko 1.000 edukativnih i praktičnih radionica.

“Počeli smo prije 20 godina od malih edukativnih aktivnosti, prošli smo kroz pilot projekte i počeli smo sa velikim projektima. Sada se nalazimo u situaciji kada u saradnji sa partnerima i institucijama kreiramo zajedničke projekte i realiziramo ih,” rekla je Džemila Agić, direktorica NVO Centra za ekologiju i energiju Tuzla.

Iz CEE su također poručili da su ponosni na svoje rezultate koje su ostvarili u protekle dvije decenije te da će u narednom periodu nastojati raditi u cilju boljeg kvaliteta života građana. 

 

U narednom periodu, Centar će nastaviti djelovati u oblasti zbrinjavanja otpada, planirati sa općinama i gradovima uvođenje primarne selekcije otpada i kompostiranja te energetskoj tranziciji.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara