Obilježena osma godišnjica rada Inicijativne grupe Aktivno starenje u MZ Batva

Rental Travel

Na poziv Inicijativne grupe za  aktivno starenje mjesne zajednice Batva, vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, prisustvovao je obilježavanju osme godišnjice osnivanja grupe Aktivno starenje u ovoj mjesnoj zajednici. Tim povodom, organizovana je svečanost kojoj su prisustvovali brojni gosti, predstavnici sličnih udruženja i grupa te gosti iz Lukavca i Gradačca..

Reha Centar

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić je članicama i članovima grupe Aktivno starenje čestitao godišnjicu rada i poželio im puno uspjeha u daljem radu:

“Drago mi je da zajedno obilježavamo osmu godinu rada Inicijativne grupe za Aktivno starenje ove mjesne zajednice. Obradovan sam vašim rezultatima dosadašnjeg rada, jer vidim da se na kvalitetan način družite i provodite vrijeme zajedno, upražnjavajući sve ove aktivnosti zbog kojih ste i osnovani. Grad Tuzla već dugi niz godina podržava projekat Mreža aktivnih zajednica, kao i projekat „Njega u kući za osobe treće životne dobi“, koji smo prije nekoliko godina započeli uz podršku Švicarskog crvenog križa. Od 2021. smo u potpunosti preuzeli finansiranje ovog projekta, a u ovoj godini  izdvajamo 230.000 KM za njegu u kući za osobe treće životne dobi koje su u stanju potrebe za ovakvom vrstom brige. Također, i kroz druge oblike finansiranja iz Budžeta pomažemo starije osobe, kako bi njihov život bio što kvalitetniji. Trudimo se da osiguramo što bolje uslove i ambijent za život osoba treće životne dobi, obzirom da su veoma značajna grupa stanovništva u Tuzli. Nastaviti ćemo baštiniti ovaj kontinuitet veoma lijepe saradnje sa našim starijm osobama, koje su kroz svoj životni i radni vijek, radom, trudom i društvenim angažmanom učinili da Tuzla bude ovo što jeste. Vi ste dali veliki doprinos razvoju našeg grada i države i mi ćemo to nastaviti cijeniti kroz projekte koji će vaš život u našoj zajednici učiniti ugodnijim i kvalitetnijim“,  poručio je Lugavić.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara