Obilježena godišnjica pogibije zlatnog ljiljana Zlatana Mešića

Rental Travel

U sklopu svojih redovnih aktivnosti njegovanja tradicije kulture sjećanja na naše najhrabrije kćeri i sinove, naše zlatne ljiljane, UDNRP Zlatni ljiljan Grada Tuzla, predvođeno predsjednikom skupštine Redžepom Muratovićem, ovih dana se sa ponosom sjetilo svog saborca i zlatnog ljiljana Zlatana Mešića – Zlaje.

Reha Centar

Na njegovom spomen obilježju položeno je cvijeće, održan kraći čas sjećanja na ovog hrabrog mladića, a sve navedeno je emanet koji nosi ovo udruženje prema svojim saborcima.

“On je bio veliki čovjek i veliki patriota naše domovine, on je bio poželjan prijatelj i komandant, on je jednostavno bio duša od čovjeka” – kazao je kratko ovom prilikom Redžep Muratović, predsjednik skupštine “Ljiljana” Tuzle.

Zlatan Mesić /Zlaja/ je rođen 29. 03. 1966. godine. Živio je sa ocem Bazanom i majkom Marom i nije bio oženjen. U rat se uključuje kao dobrovoljac 16. maja 1992. godine po formiranju Prve tuzlanske brigade. Krasila ga je izuzetna hrabrost i ubrzo je imenovan za komandira čete. U jednoj od mnogobrojnih akcija smrtno je stradao u rejonu Dragomana. Posthumno je odlikovan najvećim ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan”. O njegovom životu i ratnom putu objavljen je članak u listu 15 maj “Heroji nikad ne umiru.” Sahranjen je na mezarju Kalebić 1992. godine.

Neka je vječni rahmet našem heroju.

Press služba UDNRP Zlatni ljiljan Grada Tuzla

Komentari

Komentara