Obilježena 30. godišnjica pogibije Zlatnog ljiljana Meldina Hajdarevića

Rental Travel

U sklopu obilježavanja godišnjica pogibije i smrti dobitnika najvećih ratnih priznanja Armije RBiH, delegacija UDNRP Zlatni ljiljan Grada Tuzle posjetila je danas mezar zlatnog ljiljana Gornje Tuzle Meldina Hajdarevića.

Reha Centar

Ovom prilikom položeni su vijenci i cvijeće a upriličen je i čas istorije na kojem je o liku i djelu Meldina Hajdarevića govorio predsjednik ovog udruženja Edin Haračić Klej.

Meldin Hajdarevic je rođen 10. juna 1972. godine u Gornjoj Tuzli, a život je izgubio u borbama u reonu Ravne -Vareš, 10. novembra 1993. godine. Ratno priznanje “Zlatni ljiljan“ je dobio posthumno 1995. godine.

Pored članova Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja grada Tuzle, današnjem događaju su prisustvovali i predstavnici ORVI 92-95 Tuzla, ODB Tuzla kao i bivši saborci i građani Gornje Tuzle. Pored pomenutih udruženja i građana Gornje Tuzle bio je prisutan i veliki broj učenika JU OŠ Gornja Tuzla što nas posebno raduje.

Značajan doprinos obilježavanju godišnjice pogibije Meldina Hajdarevića dale su i članice  Aktiva žena Gornje Tuzle koje su obezbijedile tople napitke i kolače za sve prisutne a ovu priliku i boravak u Gornjoj Tuzli iskoristili su i čelni ljudi ORVI Grada Tuzle koji su gornjotuzlanskom imamu Salih ef Jusiću dodijelili  zahvalnicu za nesebičan doprinos i pomoć radu udruženja.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara