Obavijest o održavanju 7. Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta „Grapos-EXPO“ Gračanica

Spread the love
Menprom

U periodu od 19. do 22.04.2016. godine u Gračanici se održava 7. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta „Grapos-EXPO“ Gračanica.

Reha Centar

Sajam je međunarodnog karaktera u kojem će učestvovati predstavnici 298 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Italije, Njemačke i Ujedinjenih Arapskih Emirata a koji za cilj ima promociju poduzetništva i povezivanje domaćih kao i inostranih poduzetnika te pozitivan uticaj na stvaranje poduzetničke klime i intenziviranje privrednih aktivnosti.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, kao suorganizator, organizuje tokom drugog i trećeg dana Sajma aktivnosti namijenjene malim i srednjim preduzećima i obrtima.

Drugog dana Sajma (20.04.2016.) u terminu od 11,00 do 13,25 sati održat će se prezentacije kreditnih aranžmana, proizvoda i usluga za mala i srednja preduzeća i obrte. Prezentacije će uvodnim obraćanjem otvoriti Visoki predstavnik Bosne i Hercegovine, gosp. Valentin Inzko zajedno sa direktorom Sajma „Grapos-EXPO“ Gračanica, gosp. Nedžadom Nuhanović i ministrom razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, Mr. sci. Nermin Hodžić,dipl.ing.el., nakon čega će svoje bankarske proizvode i usluge predstaviti neke od najznačajnijih banaka u Bosni i Hercegovini (Razvojna banka FBiH, Raiffeisen bank d.d. BiH, UniCredit bank d.d. Mostar, Zirrat Bank BH d.d. Sarajevo, ProCredit bank d.d.).

U terminu od 14,00 do 15,45 sati održat će se prezentacija na temu Pretpristupni fondovi EU prilikom čega će predstavnici Direkcije za evropske integracije (DEI) Vijeća ministara BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH i Udruženja za razvoj NERDA Tuzla prezentirati mogućnosti finansiranja iz EU fondova i programe prekogranične  saradnje Bosne i Hercegovine sa Hrvatskom i Srbijom.

Trećeg dana Sajma (21.04.2016.) u terminu od 11,00 do 13,00 sati svoju razvojnu komponentu i viziju predstaviti će uspješna preduzeća na Tuzlanskom kantonu: Kovan MI d.o.o. Gračanica, Deling d.o.o. Tuzla, Elatec d.o.o. Gračanica, Pivara d.d. Tuzla i Vienn Tehnokomerc d.o.o. Tuzla.

Cijeneći značaj navedene manifestacije pozivamo mala i srednja preduzeća i obrte, kao i sve zainteresovane da prisustvuju navedenim događajima.

U prilogu vam dostavljamo Agende za navedene aktivnosti tokom drugog i trećeg dana Sajma „Grapos-EXPO“ Gračanica.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona

 

Komentari

Komentara