Negiranje genocida u Srebrenici je isto kao da ga činite

Rental Travel

Bliži se 20.-a godišnjica obilježavanja genocida u Srebrenici a postoji još puno onih koji se nisu spremni suočiti sa istinom, sa historijskom činjenicom da je jula 1995 godine u ovom gradu počinjen genocid.

Reha Centar

Ne da nisu spremni priznati krivicu već uporno pokušavaju negirati sve ono što se dogodilo jula 1995. godine u Srebrenici.

Takvih najviše ima u Republici Srpskoj, skoro pa ništa manje i u susjednoj Srbiji čiji lideri po ustaljenom receptu jedno rade, drugo misle a treće govore.

Čini se sve kako bi se izjednačili zločinci i žrtve, tu u srcu multikulturalne i demokratski razvijene Evrope kakvom je valjda još samo vide oni koji žele da ona, ovakva “plastična” preživi.

Čak i ti demokrati moderne Evrope ne čine ništa da se kazne oni koji poriču na hiljade mezara ubijene djece, očeva, muževa, majki, da se zaštiti bar dostojanstvo onih koji tragaju za bar jednom kosti nekoga svoga kome bi eto bar na ovaj dan mogli doći na mezar i pomoliti se.

Majke Srebrenice, njih ovo malo još što je ostalo i danas su kao i svakog 11-og u mjesecu na ulicama Tuzle iskazali mirnim protestom svoje ogorčenje ponašanjem svih gore ranije pomenutih.

SREBRENICA JUNI 2015

Za 8372 žrtve mole još jedino oni koji su ih poznavali, s njima živjeli i rastali se tog kobnog jula 1995 kada su zvjerski poubijani, masakrirani, mnogi i živi spaljeni, kada su ih oni slični ovim današnjim koji negiraju sve što je vezano za Srebrenicu, samo zato što su Bošnjaci, muslimani svirepo ubijali na očigled ove iste moderne Evrope, ili Unije u kojoj samo na papiru vladaju zakoni za čovjeka.

SREBRENICA JUNI 2015

Na mirnom protestu u Tuzli Udruženju građana “Žene Srebrenice” pridružili su se građani Tuzle, članovi iz Organizacije Libero, Le Case Degli Angeli Di Daniele iz Italije, Oganizacija „Sumeja“ iz Tuzle.

Glavni Arhiv Tuzla priredio je , za vrijeme protesta tj. na trgu “Žrtava genocida Srebrenice”, izložbu fotografija o Srebrenici. Izložbu su pripremili u suradnji s organizacijom “Preporod”.

SREBRENICA JUNI 2015

Poslije protesta proučena je i Hatma dova, u Gradskoj džamiji za žrtve genocida.

Mirni protesti su i ovaj put održani u znak sjećanja na 11. juli 1995. godine kad se dogodio najkrvaviji genocid u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

 

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara