Nastavak višegodišnje podrške Palestini

Rental Travel

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeqa Namoora. Sastanku je prisustvovao i savjetnik Miralem Nuhanović.

Reha Centar

Razlog za posjetu, između ostalog, bilo je traženje rješenja za školovanje pet novih studenata iz Palestine. Palestinski ambasador Namoor zahvalio se na svemu što je Vlada Tuzlanskog kantona do sada učinila za narod Palestine, pogotovo kada je u pitanju edukacija i smještaj mladih ljudi.

Premijer Gutić ovom je prilikom obećao da će u narednom periodu Vlada Tuzlanskog kantona iznaći način da obezbijedi besplatno školovanje, smještaj i zdravstvenu zaštitu za pet budućih studenata iz Palestine. „To je“, prema riječima premijera Gutića, „najmanje što možemo učiniti za palestinski narod u njihovoj borbi za opstanak. Kontinuirano sa pažnjom pratimo sve što se dešava u Palestini i saosjećamo sa njima. Veoma je važno da narod Palestine odškoluje što više mladih ljudi i u tome ćemo im svesrdno pomoći“, kazao je premijer Gutić.

Pružanje gostporimstva studentima iz Palestine nastavak je višegodišnje saradnje a boravak u Tuzli ambasador Namoor je iskoristio da istakne koliko njegova zemlja cijeni podršku i pomoć koju joj pruža Tuzlanski kanton.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara