Nastavak saradnje Vlade TK i UNDP-a

Rental Travel

Premijer Tuzlanskog kantona susreo se danas sa šefom Programa za lokalni razvoj u Razvojnom programu Ujedinjenih nacija (UNDP) Edisom Arifaigićem. Tema razgovora bili su tekući projekti koje Vlada realizira u saradnji sa UNDP-om, ali i plan aktivnosti za budućnost.

Reha Centar

Kada su u pitanju teku─çe aktivnosti razgovaralo se o implementaciji projekta izgradnje Osnovne i Srednje muzi─Źke ┼íkole u Tuzli, programa Energetske efikasnosti u Tuzlanskom kantonu, te nabavke medicinske opreme. Radi se o projektima ukupne vrijednosti ne┼íto vi┼íe od 7 miliona KM.

Danas je izra┼żeno zadovoljstvo dosada┼ínjom saradnjom i stepenom realizacije teku─çih zajedni─Źkih aktivnosti, te izra┼żena ┼żelja da ona poslu┼żi kao dobar temelj za dalje unaprje─Ĺenje saradnje pokretanjem novih projekata. Sugerisano je da bi u skladu sa opredjeljenjima Kantonalne vlade i prioritetima koje je postavila u svom radu, to moglo biti u oblastima za┼ítite okolice i pove─çavanja stepena energijske efikasnosti javnih objekata, poticaja u poljoprivredi, ali i oblasti obrazovanja i modernizacije nastavnog procesa u ┼íkolama i fakultetima.

Uz premijera Halilagića i šefa Programa Arifagića, današnjem sastanku su prisustvovali i ministar finansija TK Suad Mustajbašić i regionalni koordinator u UNDP-u Franc Kljajić.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara