Nastavak sanacije komunalne infrastrukture u Tuzli

Menprom

Kako je predviđenim projektima planirano sanacija gradske komunalne infrastrukture u tekućoj godini će biti jedan od prioritetnih ciljeva u Tuzli. Tim povodom i danas je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, obišao nekoliko lokaliteta, na kojima se izvode radovi na izmjeni vodovodnih i  kanalizacionih instalacija te sanacija ulica.

Reha Centar

Pored navedenih aktivnosti koje se realizuju u ulici Petra Kočića, gradonačelnik Imamović je obišao i gradilište u zoni UKC-a Tuzla, gdje su u toku radovi na izgradnji prve faze parkinga, od ukupno predviđenih 150 mjesta, koje će biti izgrađene kroz tri faze.

Sredstva za ovaj projekat su obezbijeđena iz vlastitih prihoda JKP Saobraćaj i Komunikacije, koja im je odobrila Općina Tuzla, bez ikakvih kreditnih zaduženja.

tuzla radilište

Prema riječima nadzornika gradilišta, koji su na licu mjesta gradonačelnika Imamovića upoznali sa trenutnim aktivnostima, ukoliko se nastave povoljni vremenski uvjeti, projekti će biti završeni u planiranim rokovima, što će građanima omogućiti nesmetanu saobraćajnu komunikaciju na pomenutim lokacijama.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara