Najbolji informatičari iz TK ostvarili plasman na državno takmičenje

Spread the love
Rental Travel

U petak, 28. maja 2021. Richmond Park International School Tuzla bila je domaćin Drugom kantonalnom takmičenju iz informatike za učenike osnovnih škola na području Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Takmičenju je prisustvovalo 20 najboljih učenika koji su ostvarili najbolje rezultate na 2. gradskim/općinskom takmičenju iz informatike u gradovima i općinama TK koja su održana 19. i 20. maja u 9 gradova i općina TK.

Realizovano je pod pokroviteljstvom Pedagoškog zavoda u saradnji sa školom domaćinom Richmond Park Tuzla i Udruženjem profesora i nastavnika informatike u Tuzlanskom kantonu.

U uvodnom dijelu prisutne je u ime škole, domaćina takmičenja, pozdravila pomoćnica dirketora Dina Mehanović-Hulusić.  Ispred Udruženje UPINITK prisutne je pozdravio i sa propozicijama upoznao, Nedžad Husičić, te na gostoprimstvu zahvalio direktoru škole Sadmiru Deliću.

Učenici su imali priliku da svoje znanje u rješavanju problema korištenjem određenih programskih jezika  pokažu u 150 minuta kroz  4 zadatka.

U to vrijeme nastavnici su imali priliku da saslušaju predavanja na teme „Prednost i nedostaci e-nastave“ u realizaciji profesora informatike Elvira Čajića, te izlaganje profesorice Delkise Delić na temu „Uloga nastavnika u odgoju djece“.

Nakon izlaganja za nastavnike, učenici srednje škole Richmond Park International School su imali priliku da takmičarima i njihovim mentorima prezentiraju projekte iz oblasti tehnike i robotike.

Najbolje rezultate i plasman na Državno takmičenje iz informatike za učenike osnovnih škola su ostvarili:

  1. Iman Kurtović, učenica JU Prva osnovna škola Živinice pod mentorstvom prof. Omera Ramića
  2. Adnan Hajdić, učenik JU OŠ „Hasan Kikić“ Gračanica pod mentorstvom prof. Seade Hodžić
  3. Ensar Imširović, učenik JU OŠ „Vukovije“ Vukovije Gornje pod mentorstvom prof. Asmira Jahića

Zahvaljujemo se svim učesnicima Drugog kantonalnog takmičenja iz informatike što su uzeli učešće u takmičenju, a našim predstavnicima Iman, Adnanu i Ensaru želimo puno sreće i uspjeha na državnom takmičenju iz informatike.

Velika zahvala pripada školi domaćinu Richmod Park International School koja je na zavidan nivo  podigla organizaciju ovog događaja i ostavila pozitivne utiske kod učesnika takmičenja.

Organizacioni odbor UPINITK

 

Komentari

Komentara